Veelgestelde vragen

Inhoudsopgave:

1. Werkt AromaDiffusing.nl met btw?
2. Wat is de levertijd op mijn bestelling?
3. Zijn de verkochte Aroma's veilig?
4. Hoe zit dat met huisdieren?
5. Kan ik de olie ook inwendig gebruiken?
6. Is de positieve invloed van geur bewezen?
7. Hebben de oliën ook een therapeutische werking?
8. Waar kan ik een geurmachine kopen?
9. Verdere vragen?

 

1.Werkt AromaDiffusing.nl met btw?

AromaDiffusing.nl is compleet vrijgesteld van btw.
Als ondernemer is het niet mogelijk om btw over de prijs terug te vragen.

De vrijstelling van btw geeft ons de mogelijkheid om onze producten tegen lage prijzen aan te bieden die gewoonlijk als excl. btw weergegeven worden. 
  

2.Wat is de levertijd op mijn bestelling?

Bij AromaDiffusing.nl ontvang je de bestelling altijd binnen maximaal 3 werkdagen. In 90% van de gevallen is de bestelling vandaag besteld en morgen in huis. Lees hier ons verzendbeleid
 

3.Zijn de verkochte Aroma's veilig?

Al onze geuren worden geleverd met documenten die voor het desbetreffende land vereist zijn. Daarbij zijn al onze geuren IFRA (International Fragrance Association) compliant. De IFRA waarborgt via een speciaal programma de veiligheid van ons geurmateriaal. Wel raden wij aan om direct contact op de huid met de olie te allen tijde uit de weg te gaan om wellicht lichte irritaties te voorkomen.

4.Hoe zit dat met huisdieren?

Ook bij huisdieren geldt: nooit in direct contact laten komen met de oliën. Zolang de etherische oliën via een diffuser als verneveling in de lucht komt kan het geen kwaad bij huisdieren, behalve bij vogels. Wij raden aan bij bezit van vogels als huisdieren geen etherische olie te verspreiden. Bij katten is bekend dat zij citrus en tea tree oliën niet prettig vinden terwijl sommige honden Melaleuca-, Rozemarijn-, Wintergreen- en Peppermintolie niks vinden. Zorg altijd dat huisdieren de ruimte kunnen verlaten waar de Aroma Diffuser haar werk doet. Huisdieren laten zelf snel genoeg blijken dat de olie niet prettig aanvoelt. Bij gebruik van etherische olie met een gezond verstand (dus niet grote ladingen in de diffuser of met direct contact op huid) kunnen verder net als bij de mens alleen positieve effecten op de gezondheid ontstaan.

  

5.Kan ik de oliën ook inwendig gebruiken?

Absoluut niet! De oliën die wij aanbieden zijn niet bestemd om op te drinken of op elke andere manier direct inwendig toe te dienen. Daarom mogen de oliën ook nooit in handen van kinderen komen. 

 

6.Is de positieve invloed van geur bewezen?

Wereldwijd bevestigen universiteiten de grote successen met geurmarketing. Sinds enige jaren bevestigt een Nobelprijs de kracht van geur.

 • Geuren kunnen een positief effect hebben op irritatie, stress, depressiviteit en apathie, en kunnen positieve emoties zoals geluk, sensualiteit, ontspanning en stimulatie verhogen - Stephen Warrenburg (IFF) Gary E. Schwartz (Yale University) 

 • Het is aangetoond dat het verspreiden van een lavendelgeur tijdens werkpauzes verminderde prestaties op het werk voorkomt. - Sakamoto, et al, 2006 Oxford Journals | Life Sciences & Medicine | Chemical Senses

 • Geurende retail omgevingen verbetert klanten evaluatie en klanten ervaren dat ze korter in de winkel waren - Spangenberg et al.. 1996

 

 • Onze reukzin beïnvloedt 75% van de dagelijkse emoties en speelt een belangrijke rol bij het geheugen.

 • Testen in een Amerikaans casino tonen aan dat de omzet van gokspelen met 48% toenam na het introduceren van bepaalde geuren - Hirsch, 1995 IJA

 • Het verspreiden van de geur van versgebakken brood in een supermarkt in de VS deed de verkoop van brood verdrievoudigen - Hirsch, 1995, IJA

 • Het inademen van bepaalde etherische oliën helpt het immuunsysteem van het lichaam te verbeteren.

 • Studies hebben uitgewezen dat kantoormedewerkers 54% minder fouten maken als een citroengeur verspreid wordt. - Russel Brumfield, Whiff.

 • Experimenten in een kledingwinkel hebben aangetoond dat de verkoop op de damesafdeling verdubbelde na het verspreiden van een vanillegeur. - Martin Lindstrom, Buyology

 • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het verspreiden van geuren zoals lavendel stemmingen kunnen reguleren en stress kunnen verminderen.

 • Op de Ludwig Maximilians Universiteit in München is bewezen dat citrusgeur het uithoudingsvermogen verhoogt. Professor dr. Peter Weinberg (Instituut voor consument en gedragsonderzoek van de Universiteit van Saarbrücken) ontdekte dat vooral frisse geuren mensen positief stimuleren en hen in een betere stemming brengen. 

 • Een onderzoek van de universiteit van Paderborn leidde tot de conclusie dat door geuren in een winkel in te zetten, de verblijfsduur met ruim 15 procent stijgt, de koopbereidheid met ruim 14 procent stijgt en de omzet met 6 procent!

 • Prof. Dr. Anja Stöhr van de technische en wetenschappelijke hogeschool in Dresden, IKEA, de grote warenhuisketen en Dr. A.R. Hirsch hebben in verschillende studies de werkingen van geurmarketing getest, met verbazingwekkende uitkomsten: Verblijfsduur + 54% Klanttevredenheid + 7%. En niet alleen dat…… de omzet kan, volgens Professor Stöhr in haar proefschrift "Air Design als succes factor in de Handel”, tot 6% stijgen.

 • Uit onderzoek is gebleken dat het verspreiden van geur in metrostellen geen effect heeft op het feitelijke gedrag van de reiziger, het achterlaten van vuil. Echter, de beleving van de reinheid in de metro wordt wel degelijk beïnvloed door geurverspreiding. Vooral vrouwen beleven de begeurde metrostellen als schoner én veiliger. De resultaten van dit onderzoek zijn in lijn met onderzoeken van reinheidsbeleving en/of –gedrag zoals onderzocht door Holland et al. (2005) en Debets (2010). Dit toont aan dat geur een krachtig instrument is om in te zetten in het openbare vervoer in Nederland.

7.Hebben de oliën ook een therapeutische werking?

Zeker! We kunnen de effecten niet 100% garanderen omdat ze niet wetenschappelijk bewezen zijn maar de effecten die het internet beweert zijn uit meerdere (kleinschalige) testen en uit ervaringen van gebruikers gebleken.

   

8. Waar kan ik een Geurmachine kopen?

Heb je er nog geen aangeschaft? 
Twijfel niet te lang want de vraag is hoog!
Kijk rond in onze collectie door hier te klikken! 

9.Verdere vragen?


Stuur ons een bericht op Facebook, klik hier of stuur een mail naar info@aromadiffusing.nl