aroma

Geurverspreiding - Wat is het precies en hoe werkt het?

Geurverspreiding voor in elke ruimte

Geurverspreiding voor in elke ruimte

Wat is geurverspreiding nou eigenlijk?

Er zijn diverse methoden van geurverspreiding. Wat oudere modellen geurverspreiders maken vaak nog gebruik van verwarming of verdamping om geuren te verspreiden. Het nadeel is dat deze methoden de integriteit en kwaliteit van de geur aan kunnen tasten. Onze Geurmachines werken met een unieke geurverneveling, ook wel koudverneveling genoemd. 

Geurverspreiding technieken

AromaDiffusing.nl is gespecialiseerd in geurmachines voor aroma olie. Er zijn in basis twee manieren van geurverspreiding bij dit type geursystemen. 

Verwarming en verdamping

Bij verwarming en verdamping wordt het aroma in een reservoir gegoten. Dit reservoir wordt van onderen verwarmd waardoor de geur verdampt. Om meer geur te verdampen wordt de temperatuur van het geursysteem hoger gezet. 

Ultrasone verspreiding

Bij ultrasone geurverspreiding worden er ultrasone trillingen gecreëerd in het reservoir van de verspreider. Doorgaans gaat het met deze technologie om aroma diffusers. Door de hoge trillingen ontstaat er een stoom waarmee de geur wordt verspreid in de ruimte. 

Koude lucht verstuiving of verneveling

Bij koude lucht verstuiving of verneveling wordt er koude lucht langs het aroma geleid. Het aroma wordt zo meegenomen met de lucht die verspreid wordt. Een ventilator zorgt voor bereik van de geur.

Naast deze twee technieken zijn er ook geurverspreiders met een droge geurdiffusie. De lucht wordt dan langs met geur geïmpregneerde korrels geleid.

Geurverspreiding voor in elke ruimte - Professionele geurverspreiding

Wat is de beste manier van geurverspreiding

Wij van AromaDiffusing.nl zijn al lange tijd van mening dat alleen door verneveling een geur optimaal kan worden verspreid. Andere methodes/systemen die we net noemden hebben een kleine tot grote nadelige werking op het parfum. AromaDiffusing.nl werkt met een speciaal ontwikkeld koudvernevelingsysteem waarbij de geurolie, vanuit een geurcartridge, in zijn geheel aërosol wordt gemaakt en er geen verlies is van geurstoffen.

De systemen die door AromaDiffusing.nl aangeboden worden hebben elk een zeer nauwkeurig regelbare vernevel pomp en een geluidsarme (voor zover mogelijk) ventilator. De ventilator is van essentieel belang bij de verspreiding van de geur. De combinatie van verneveling en het actief verspreiden maken de geurmachines van AromaDiffusing.nl tot de beste in de wereld.

BEKIJK HIER ONS VOLLEDIGE ASSORTIMENT

Volgende lezen

Geurmarketing - Wat is Geurmarketing?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.