Veelgestelde Vragen

Inhoudsopgave:

 1. Is de verkochte geurolie veilig/gezond? 
 2. Is de verkochte geurolie natuurlijk?
 3. Welke Geurmachine moet ik aanschaffen?
 4. Ben ik zeker van een garantie bij aankoop?
 5. Prijzen Exclusief of Inclusief btw?
 6. Wat is de levertijd op mijn bestelling?
 7. Hebben jullie referenties / plekken waar ik kan ervaren?
 8. Hoe zit dat met huisdieren?
 9. Kan ik de olie ook inwendig gebruiken?
 10. Is de positieve invloed van geur bewezen?
 11. Hebben de oliën ook een therapeutische werking?
 12. Welke manier van verspreiding wordt gebruikt?
 13. Waar kan ik een geurmachine kopen?
 14. Hoe werken de geurmachines?
 15. Contact met AromaDiffusing.nl opnemen?

1. Is de verkochte geurolie veilig/gezond?

Al onze geuren worden geleverd met documenten die voor het desbetreffende land vereist zijn. Daarbij zijn al onze geuren IFRA (International Fragrance Association) compliant. De IFRA waarborgt via een speciaal programma de veiligheid van ons geurmateriaal. Een duidelijkere bevestiging van de veiligheid van geurolie is er niet! Ook produceren wij de geurolie zelf hier in Nederland om 100% zeker te zijn van onze zaak.  Wel raden wij aan om direct contact op de huid met de olie te allen tijde uit de weg te gaan om wellicht lichte irritaties te voorkomen.

2. Is de verkochte geurolie natuurlijk? 

Onze geuren zijn synthetisch, dat wil zeggen dat ze in laboratorium zijn nagemaakt op basis van hoe deze geuren in de natuur voorkomen. Men noemt dit natuur identiek. Wij produceren de geuroliën zelf in Nederland en ze voldoen daardoor aan de strengste wetgeving. Ze zijn voorzien van de juiste Msds bladen en ook voldoen ze aan de ifra normen waardoor ze niet schadelijk voor de gezondheid zijn. Het is natuurlijk altijd zo dat ieder mens anders reageert op geuren. Dit is echter net zo voor 100% pure etherische oliën, hier reageren mensen uit onze ervaring nog veel sterker op wat sneller tot irritaties leidt. Ook raden wij aan altijd erg goed op te letten bij aanbieders van pure etherische oliën. Wij zien helaas vaker misleidende informatie over producten en raden daarom aan altijd goed onderzoek te doen naar geurolie producten. Om die reden hebben wij er dan ook voor gekozen om onze geurolie zelf te produceren hier in Nederland volgens de strengste normen en controles. 

3. Welke Geurmachine moet ik aanschaffen?

Bovenaan onze website onder geurmachines vind je een uitgebreid aanbod van verschillende geurmachines. Geschikt voor een oppervlakte van 200m2 tot zelfs 2500m2, van stand-alone modellen tot inbouw modellen. Bij elk artikel geven wij zo goed mogelijk aan waar ze het meest gebruikt worden, wat de voordelen zijn en wat de specificaties inhouden.

Vergelijk hier onze Geurmachines!

Ben je nog niet helemaal zeker en spreek je graag met een professional om tot de juiste keus te komen? Of heb je een specifieke aanvraag? Aarzel niet langer en kom met een professional uit ons team in contact via Facebook (klik hier) of via ons contactformulier door hier te klikken. Wij reageren altijd binnen maximaal 10 minuten!  

4. Ben ik zeker van garantie bij aankoop?

Ja! Bij aankoop van onze geurmachines ben je voor 1 jaar verzekerd van volledige garantie. Is er iets mis met de geurmachine komen wij het persoonlijk oplossen of wordt de geurmachine vervangen, beide volledig gedekt door de garantie. Over het algemeen is aan onze geurmachines weinig onderhoud nodig. Ook onderhoud valt uiteraard binnen de garantie van 1 jaar. Daarbuiten: niet tevreden? Onze 100% tevredenheidsgarantie zorgt ervoor dat elke aankoop binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geretourneerd kan worden.

5. Prijzen Exclusief of Inclusief btw?

Op AromaDiffusing.nl worden alle prijzen getoond exclusief btw dit doen we omdat het gros van onze bezoekers vanuit een zakelijk oogpunt de website bezoekt. Laat dit je echter niet afschrikken, we hebben ook genoeg klanten die ontzettend genieten van een frisse, luxe hotelgeur in hun woonomgeving. 
  

6. Wat is de levertijd op mijn bestelling?

Bij AromaDiffusing.nl ontvang je de bestelling altijd binnen maximaal 3 werkdagen. In 90% van de gevallen is de bestelling vandaag besteld en morgen in huis. Lees hier ons verzendbeleid.  

7. Hebben jullie referenties?

Uiteraard! Over de jaren hebben wij een mooie lijst aan referenties opgebouwd. Bij deze klanten van ons kan u altijd eens even langs gaan om de geurverspreiding te ervaren of ze eens even spreken over hun ervaringen met ons als bedrijf. Je vindt deze referenties op deze pagina. (Klik hier)

 

8. Hoe zit dat met huisdieren?

Ook bij huisdieren geldt: nooit in direct contact laten komen met de oliën. Zolang de oliën via een geurmachine als verneveling in de lucht komt kan het geen kwaad bij huisdieren, behalve bij vogels. Wij raden aan bij bezit van vogels als huisdieren geen etherische olie te verspreiden. Bij katten is bekend dat zij citrus en tea tree oliën niet prettig vinden terwijl sommige honden Melaleuca-, Rozemarijn-, Wintergreen- en Peppermintolie niks vinden. Zorg altijd dat huisdieren de ruimte kunnen verlaten waar de Aroma Diffuser haar werk doet. Huisdieren laten zelf snel genoeg blijken dat de olie niet prettig aanvoelt. Bij gebruik van etherische olie met een gezond verstand (dus niet grote ladingen in de diffuser of met direct contact op huid) kunnen verder net als bij de mens alleen positieve effecten op de gezondheid ontstaan.  

9. Kan ik de oliën ook inwendig gebruiken?

Absoluut niet! De oliën die wij aanbieden zijn niet bestemd om op te drinken of op elke andere manier direct inwendig toe te dienen. Daarom mogen de oliën ook nooit in handen van kinderen komen. 

10. Is de positieve invloed van geur bewezen?

Wereldwijd bevestigen universiteiten de grote successen met geurmarketing. Sinds enige jaren bevestigt een Nobelprijs de kracht van geur.

 • Geuren kunnen een positief effect hebben op irritatie, stress, depressiviteit en apathie, en kunnen positieve emoties zoals geluk, sensualiteit, ontspanning en stimulatie verhogen - Stephen Warrenburg (IFF) Gary E. Schwartz (Yale University) 

 • Het is aangetoond dat het verspreiden van een lavendelgeur tijdens werkpauzes verminderde prestaties op het werk voorkomt. - Sakamoto, et al, 2006 Oxford Journals | Life Sciences & Medicine | Chemical Senses

 • Geurende retail omgevingen verbetert klanten evaluatie en klanten ervaren dat ze korter in de winkel waren - Spangenberg et al.. 1996

 

 • Onze reukzin beïnvloedt 75% van de dagelijkse emoties en speelt een belangrijke rol bij het geheugen.

 • Testen in een Amerikaans casino tonen aan dat de omzet van gokspelen met 48% toenam na het introduceren van bepaalde geuren - Hirsch, 1995 IJA

 • Het verspreiden van de geur van versgebakken brood in een supermarkt in de VS deed de verkoop van brood verdrievoudigen - Hirsch, 1995, IJA

 • Het inademen van bepaalde etherische oliën helpt het immuunsysteem van het lichaam te verbeteren.

 • Studies hebben uitgewezen dat kantoormedewerkers 54% minder fouten maken als een citroengeur verspreid wordt. - Russel Brumfield, Whiff.

 • Experimenten in een kledingwinkel hebben aangetoond dat de verkoop op de damesafdeling verdubbelde na het verspreiden van een vanillegeur. - Martin Lindstrom, Buyology

 • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het verspreiden van geuren zoals lavendel stemmingen kunnen reguleren en stress kunnen verminderen.

 • Op de Ludwig Maximilians Universiteit in München is bewezen dat citrusgeur het uithoudingsvermogen verhoogt. Professor dr. Peter Weinberg (Instituut voor consument en gedragsonderzoek van de Universiteit van Saarbrücken) ontdekte dat vooral frisse geuren mensen positief stimuleren en hen in een betere stemming brengen. 

 • Een onderzoek van de universiteit van Paderborn leidde tot de conclusie dat door geuren in een winkel in te zetten, de verblijfsduur met ruim 15 procent stijgt, de koopbereidheid met ruim 14 procent stijgt en de omzet met 6 procent!

 • Prof. Dr. Anja Stöhr van de technische en wetenschappelijke hogeschool in Dresden, IKEA, de grote warenhuisketen en Dr. A.R. Hirsch hebben in verschillende studies de werkingen van geurmarketing getest, met verbazingwekkende uitkomsten: Verblijfsduur + 54% Klanttevredenheid + 7%. En niet alleen dat…… de omzet kan, volgens Professor Stöhr in haar proefschrift "Air Design als succes factor in de Handel”, tot 6% stijgen.

 • Uit onderzoek is gebleken dat het verspreiden van geur in metrostellen geen effect heeft op het feitelijke gedrag van de reiziger, het achterlaten van vuil. Echter, de beleving van de reinheid in de metro wordt wel degelijk beïnvloed door geurverspreiding. Vooral vrouwen beleven de begeurde metrostellen als schoner én veiliger. De resultaten van dit onderzoek zijn in lijn met onderzoeken van reinheidsbeleving en/of –gedrag zoals onderzocht door Holland et al. (2005) en Debets (2010). Dit toont aan dat geur een krachtig instrument is om in te zetten in het openbare vervoer in Nederland.

11. Hebben de oliën ook een therapeutische werking?

Zeker! We kunnen de effecten niet 100% garanderen omdat ze niet wetenschappelijk bewezen zijn maar de effecten die het internet beweert zijn uit meerdere (kleinschalige) testen en uit ervaringen van gebruikers gebleken te kloppen!   

12. Welke manier van verspreiding wordt toegepast?

AromaDiffusing.nl werkt met een speciaal ontwikkeld koudvernevelingsysteem waarbij de geurolie, vanuit een geurcartridge, in zijn geheel aërosol wordt gemaakt en er geen verlies is van aroma. Dit betekent geen gebruik van warmte en geen mix met water.

13. Waar kan ik een Geurmachine kopen?

Heb je er nog geen aangeschaft? 
Twijfel niet te lang want de vraag is hoog!
Kijk rond in onze collectie door hier te klikken! 

14. Hoe werken de geurmachines?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het type machine. Voor de Mood en Smart machine, volg deze link.

Voor de Classic en Stage machine, volg deze link.

15. Contact met AromaDiffusing.nl opnemen?

Ja! Graag! Stuur ons een bericht op Facebook (klik hier) of bekijk de andere contactmogelijkheden (bellen, whatsappen, e-mailen etc.) door hier te klikken.