Complete gids voor Geurmarketing

Complete gids voor Geurmarketing

Inleiding: Wat is geurmarketing?

Geurmarketing is een marketingstrategie waarbij gebruik wordt gemaakt van de reuk om producten op de markt te brengen.

Het gebruik van geurmarketing is tot nu toe grotendeels beperkt gebleven tot enkele voedings- en drankenbedrijven. Maar met de opkomst van kunstmatige intelligentie zal het binnenkort ook voor andere soorten marketingdoeleinden worden gebruikt.

Deze vorm van marketing wordt al jaren gebruikt door voedings- en drankenbedrijven om een emotionele band te creëren tussen de consument en het product. Het wordt ook gebruikt als een manier om de aandacht van de consument te trekken op drukke plaatsen, zoals winkelcentra of luchthavens.

Complete gids voor Geurmarketing

Wat zijn de beste soorten geuren voor een bedrijf

Om klanten aan te trekken, moeten bedrijven een gedenkwaardige ervaring creëren. Een manier om dit te doen is door geuren te gebruiken die met bepaalde herinneringen worden geassocieerd.

Bedrijven zouden moeten overwegen om geuren te gebruiken die geassocieerd worden met de waarden of producten van het bedrijf. Dit zal ervoor zorgen dat de klant een positieve indruk krijgt van het bedrijf en terug wil komen voor meer.

Enkele voorbeelden van deze geuren zijn vanille, lavendel en citroen. Gelukkig hoeft u niet zelf te verzinnen welke geur het best bij uw bedrijf past, daar zijn wij als geurexperts voor. Een gratis geuradvies is bij ons zo binnen!

Geur verspreiding toepassen in bedrijven

Wat zijn de Verschillende Toepassingen van Geur in Marketing?

Geurmarketing is een stuk populairder je denkt. Overal ter wereld zijn er vele voorbeelden van bedrijven die hier op een succesvolle manier gebruik van maken. Veel leesplezier! Klik hier om een aantal voorbeelden bij onze klanten te zien.

Moet u uitgebreide analyse uitvoeren en klaarhebben? 

Gelukkig niet! Daar zijn wij als ervaren geurexperts klaar voor. Bij ons ontvangt u zelfs een compleet gratis geuradvies waarbij we eens goed kijken wat er mogelijk is en of geurmarketing iets voor u (en uw bedrijf) is!

Hoeveel kost het om een geur marketing campagne uit te voeren?

Dit kan nogal variëren en is logischer wijs afhankelijk van de wensen en benodigdheden aan de hand van factoren als de grootte van ruimtes, het huidige luchtsysteem indien aanwezig etc. Zodra wij meer informatie over de ruimte en wensen hebben voorzien wij u direct met een duidelijke indicatie qua kosten voor geurverspreiding. 

Conclusie

De mogelijkheden voor het inzetten van geur verspreiding zijn groot en de resultaten die met geurmarketing te behalen zijn net zo goed! Wij staan klaar om alles met u te bespreken en uw bedrijf naar een nieuw niveau te tillen! Neem contact met ons op of vraag een geuradvies aan.

Volgende lezen

Geurmarketing Retail - Geurverspreiding in Winkels
Een eigen geur creëren

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.