Geurverspreiding in de zorg - geuroverlast oplossen bij zorginstanties

Geurverspreiding in de zorg - geuroverlast oplossen bij zorginstanties
Geurverspreiding in de zorg

Geurverspreiding in de zorg

De redenen voor het inzetten van geurverspreiding in de gezondheidszorg lopen sterk uiteen. In verpleeghuizen bijvoorbeeld is het hoofddoel vaak het neutraliseren van vieze geuren die voor overlast zorgen. In de fysiotherapie daarentegen worden geuren gebruikt om een activerende omgeving te creëren. Wat het motief ook is, ze hebben allemaal één ding gemeen: het optimaliseren van de zorgomgeving voor patiënten, bezoekers en personeel.

Het effect van geur in gezondheidszorg

Een optimale hygiënebeleving

Op bepaalde gebieden is de hygiënebeleving een topprioriteit. Het feit dat iets technisch schoon is, betekent echter niet dat het ook als zodanig wordt ervaren. Geur speelt daarbij een cruciale rol.

Ongewenste geuren maskeren

Bij ongewenste geuren zal de waarde van de betreffende ruimte dalen en de waarde van het bedrijf zelf. Kortom, het maskeren van deze geuren is een essentieel geurdoel.

Bezoekers zich welkom laten voelen

Niet alleen wat we zien en horen beïnvloedt ons, maar ook wat we ruiken. Zo zorgen bepaalde geuren ervoor dat mensen zich welkom voelen, waardoor ze een uitstekende eerste indruk maken.

Bezoekers voelen zich welkom door geurbeleving

 

De helende werking van geur

Dat geur een helende werking kan hebben, wordt steeds vaker door de wetenschap bevestigd. Zo bleek uit onderzoek van het Van der Bilt ziekenhuis dat geurverspreiding niet alleen een helende werking heeft op patiënten, maar ook het stressniveau van artsen en verpleegkundigen drastisch verlaagt.

Daarnaast stellen psychologen dat het gebruik van geur in psychiatrische instellingen bijdraagt aan het herstel van hun patiënten. Bevindingen die het gebruik van geur in de gezondheidszorg steeds populairder maken.

Het doel bepaalt de geur

Verschillende geuren hebben verschillende effecten op lichaam en geest. Wil je activeren? Dan zijn geuren met citrustonen, zoals limoen en sinaasappel, het antwoord.

Is ontspanning of harmonie je doel? Dan zijn lavendel en vanille goede ingrediënten. Als u niet zeker weet wat de meest geschikte geur is voor uw zorginstelling, vraag het dan aan onze ervaren geuradviseurs!

Klik hier en neem contact met ons op

Volgende lezen

Koudverneveling, de beste vorm van geurverspreiding
Luxe hotellobby met aangename geuren - Creëer dezelfde ervaring thuis met onze geurverspreiders - Aromadiffusing.nl

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.